Pălincărie

Căldare, borhod, vodcă, făţătură, 50-52 de grade, mărgele - acestea sunt cuvintele-cheie ale celor 4 pălincari din Pomezeu. Care, toamna, stau ore întregi lângă cazanele din care ies la propriu aburi de alcool şi au pălincă la discreţie.

Pălinca de Pomezeu e cunoscută şi recunoscută în toată România; este pălinca oficială a celebrului festival-concurs „D’ale porcului”. La fel de celebră este şi reţeta tradiţională de gâsca la jar, care se prepară şi mănâncă în timpul „fierberii”.

Pălincării: Hidiş, Câmpani, Pomezeu, Sitani.

Contact: 0723649262 - Ioan Şora

Proiectul „Poftiţi la Pomezeu!” este derulat de Asociaţia Culturală D’ART Oradea, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Bihor (Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte) şi al Primăriei şi Consiliului Local Pomezeu.

Copyright © 2018. Toate drepturile rezervate.

Powered by Virtual Craft®