Peştera Muhuchii

Este situată în munţii Pădurea Craiului, la baza versantului drept al Văii Strâmturii, din Bazinul hidrografic al Văii Roşia.

Intrarea în peşteră prezintă un aspect triunghiular, cu baza de circa 4 m şi înălţime de 1 m. Întregul cavernament este constituit din două niveluri: unul inferior, activ şi inaccesibil, iar celălalt, superior, temporar-activ, de circa 150 m lungime. Din acesta se desprinde, spre dreapta, o galerie uscată, care, după 30 m, se îngustează, iar spre stânga, o galerie activă; în faţă, se continuă cu un horn de 10 m ce comunică cu suprafaţa. Nu prezintă concreţiuni, ci doar forme de tip corozivo-eroziv, însă atractivitatea turistică rezidă din gradul ridicat de accesibilitate, aspectul portalului şi cele câteva elemente ale morfologiei endocarstice.


Contact: 0763980296 - Mirela Avram

Proiectul „Poftiţi la Pomezeu!” este derulat de Asociaţia Culturală D’ART Oradea, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Bihor (Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte) şi al Primăriei şi Consiliului Local Pomezeu.

Copyright © 2018. Toate drepturile rezervate.

Powered by Virtual Craft®