„Crescătorie” de ciuperci

De primăvara până toamna, pădurile din zonă sunt pline „la refuz” de hribi (pitoance) şi gălbiori. Crescute în mediul natural, fără îngrăşăminte chimice, fără niciun fel de intervenţie din partea omului, ciupercile îşi păstrează aromele şi savoarea caracteristice şi sunt foarte apreciate gastronomic.

Studiile arată că structura proteinelor (aminoacizii esenţiali) din ciuperci este asemănătoare cu cea din cazeina laptelui, albumina din ou, gliadina din grâu. Acestea sunt proteine comparabile cu cele din carne, astfel că 100-200 g ciuperci uscate consumate zilnic pot substitui carnea, menţinând în organism un echilibru normal. Ciupercile reprezintă şi un puternic afrodisiac, anumite proteine coţinute de acestea stimuleaza centrii nervoşi ai sexualităţii.

Proiectul „Poftiţi la Pomezeu!” este derulat de Asociaţia Culturală D’ART Oradea, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Bihor (Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte) şi al Primăriei şi Consiliului Local Pomezeu.

Copyright © 2018. Toate drepturile rezervate.

Powered by Virtual Craft®